Hos Hellstedt.

Hej, idag fyller min moster 42 år, men igår var vi brjudna dit för att fira. Det var jättekul! Viola, Emma, Paulina och Christoffer sjöng "Singstar", jag hade också viljat göra det. Men jag vågade inte sjunga, jag tycker inte om att sjunga för männsikor som sjunger bättre än mig. Men det var ändå kul, jag och Paus fotade. Vi åt jättegod mat också. Jag och Viola fick fileér (vegitariska). Vi åkte hem ungefär tio i sju. Här är några av bilderna jag tog:

Viola och Emma sjunger.


Viola sjunger och i bakrunden spelar Christoffer på ett digitalt piano.


Paulina och jag fotade.


Fika, med kaffe och merci.


Och goda kanelbullar, mums!

 
Och till sist, tårtan. Den avr jättegod men mäktig.

...?....?.....

Hej, idag har jag inte gjort något. Det känns så bortkastat, i morgon är det skola igen. Inte så kul! På tisdag är det gitarr, har inte tränat. Måste göra det! På onsdag är det teater, och ska vara med Josse. På torsdag är det prao-dag, med Josse. På fredag är det sista skoldagen. Jag vill så gärna vara hemma en vecka till eller i alla fall tre dagar. Varför kan det inte bli snöstorm i natt, så behöver jag inte gå till skolan än. Det är kul i skolan, dte är bara att det är kul att ha lov också. Jag vill vara hemma i morgon och åka skidor.

I kväll ska jag försöka hinna med att: bli glad, lägga upp bilder på bilddagboken, chatta med Paus, gå ner, träna på gitarren, och andra saker som jag inte kommer på nu. Men just nu vill jag bara bli glad, jag är "glad" men inte glad. Jag känner mig ledsen i ögonen, och i hjärtat men min hjärna är glad. Jag tror jag är ledsen för jag "bråkade" med min bästis för en stund sen.

Men jag kommer inte på mycket mer att skriva om, hej då!


Vår ena granne!

Igår berätta jag att det var en olycka nära vårt hus, på den vägen vi egentligen skulle ta. När mamma och pappa kom hem berättade mamma att det var vår granne Malin som hade voltat med bilden. Hon hade fått ett sår på huvudet, och hade ont i huvudet. Men annars var dte bra med henne, men bilden var skadad. Mamma och pappa hade pratat med henne. Hej då

20/2-09

Hej, imorse när jag vaknade kände/såg jag att mina ögonlock var svullna. De brukar alltid vara det men idag, var de mycket mer, svullna. Sen upptäckte jag att min tunga var helt vit och gul. Jag gick och borstade tänderna och det blev bättre. Sen väntade jag på att Bobbo skulle komma hem från skogen medans jag tittade på tv. Jag hatar tv på morgonen, det finns inga BRA prgram, på eftremiddagen och kvällen går min favoriter. Men på morgonen, blää.

Bobbo kom hem ungefär tjugo i tolv, ganska sent. Sen åt jag frukost/lunch. Duschade, gick ut, åkte skidor, gick till dammen, gick hem, tittade på tv, gick upp, gick in på datorn. Nu sitter jag här och vet inte vad jag ska göra. Jag kan gå ner och träna ¨på gitarr-läxan men jag orkar inte. Jag har inte spelat gitarr på så länge att jag har tappat suget. Men jag måste öva och öva och öva. För annars är det inte lönt att jag går på gitarr. Då kan jag lika gärna gå på bågskytte. Men jag vill kunna spela gitarr jättebra. Usch vad jobbigt!

Nu sitter jag och väntar på att någon rolig på msn ska logga in. Paulina är inloggad men inte vid datorn, Jekka är inloggad men svarar inte. Just nu loggade det en kille in som heter Kevin, han går i Jekkas skola och skriver aldrog tillbaka när jag skriver "hej".

Jaja, jag ska ta in bilder nu från dagen, kanske fixar några i picnik.
Hej då!

Tisdagen och Onsdagen!

Hej, i tisdags var jag och badade med Josephine och Jessica. Erika skulle också följt med men hon "kunde" inte, vet inte varför. Det var jättekul!!! Vi var på Vanningen. Det är så kul att de har vågmaskin där, en gång i halvtimmen kommer det våger i fem min. Kul! De har en rolig ruschbana, som vi åkte många gånger.

Eftre badet skulle vi egentligen hem till Josephine och sen hem kl. 21.00. Men planerna ändrades igen och vi sov över. Det var kul. Vi såg två filmen på kvällen. Steth brother och Wild child (stavar jag rätt?) Sen satt vi vid tv.en länge. Jekka somnade hela tiden till slut slutade vi väcka henne. Jag och Josse låg och kolla på tv till ungefär 04.00 jag somanade ungefär då. Josse somnade kanske kvart i fem. Sen vaknade jag klockan nio och kunde inte somna om, när klockan blev elva ungefär försökte jag väcka Josse och Jekka men det var svårt. Men till slut gick de upp. Efter att jag vaknade var nästan allt tråkigt, vi tittade bara på tv och åt onyttigt. När jag kom hem var det skönt att äntligen få komma ut och åka skidor. Ta inte illa upp Jekka och Josse, ni är jätteroliga att va med, men jag var för "trött" för att ha kul inom hus.

Josse lyssnar på vad Jekka har att säga.

Jag tyckte Josse såg rolig ut, och säger till dem att båda göra så. Haha!

Efter att vi har badat, jekka visar en bild på henne som hon tog nyss.

Haha, jag tar bild på Jekka när hon inte är beredd. Kul!

Jekka sover så sött, haha!

Sover Josse??

Hej då, god natt!

19/2-09

Idag åkte jag och familjen till Hammars Backar (utom Paulina). Vi skulle ändå till farmor, så vi passade på att åka lite pulka på backarna. Det var jätte kul, i början vågade jag inte åka från så hög höjd. Men sen åkte jag nästan ända från toppen. Till och med mamma och pappa åkte. När pappa var liten åkte han där varje dag på vintern sa han. Det måste ha varit kul!
Jag och Viola gick ner till havet, efter en stund av åkande. Jag kollade efter fina stenar medans hon satt ner i snön och filmade, jag fotade havet också. Eftyer en stund nere vid havet, kallade mamma och pappa. Vi gick upp och åkte lite pulka till. Kul, kul!! Jag frågade mamma och pappa om de kunde åka en gång till för jag ville ta foto. De sa ja/okej. Och de åkte. Haha, det är kul att se sina föräldrar leka som barn.


Efter att vi hade varit i Hammars Backar åkte vi till farmor. Hon hade nästan maten fördig. "Nästan" för vi var tidiga. Hon trodde inte det, hon tänkte att vi skulle komma en kvart för sent. Vi åt (GOD) mat och sen efterrätt. Efter det gick jag och pappa ut för att kolla på när de flisande träden. Flisen andväns till att värma upp hus. Bara så att ni inte blir oroliga, de tog inte alla träden och gjorde dem till flis. Utan de tog grenar på marken som var över efter avverkningen för två år sen. Mamma kom också ut sen, vi tog en liten promenad. Bara mamma, pappa och jag.
När vi kom tillbaka var det tid för  kaka och kaffe. Gott!!! Men mina tänder gjorde ont. Jag har märkt att allt godis jag äter förstör mitt tandkött, så därför har jag bestämt att jag bara ska äta godis varannan lördag. Jag ska borsta tänderna först med tandkräm och sen med en vätska som  är bra för tänderna. Och sist men inte minst, ska jag använda tandtråd.
Klocka  18.00 åkte vi från farmor och tillbaka till Ulla och Tomas för att köpa potatis. Sen åkte vi hem. Och pappa körde fel håll för tur skull. Hej då //Ullis

Mamma har trillat, men hon skrattar ändå. Haha!


Pappa, Mamma och Bobbo. Och en pulka.


Här är jag, kall och sminkad.


Mitt kamerafodral och mina vantar i snön.


Jag och Viola är nere vid havet.


Havet.


Taggtråd och havet.


Pappa och mamma går upp för backen men pulkorna.


De går...


...och går.


Men sen är de uppe, och mamma åker.


Mamma åker pulka.


Mamma åker pulka.


Sen åker pappa ner.


Pappa åker pulka ner.


Pappa har kul!


Pappa tycker det är kul att åka pulka!

 
Pappa och mamma har åkt ner.
Jag tog fler bilder hos farmor, men jag hinner inte visa dem nu. Laddar upp dme någon annan dag kanske imorgon.

"Jag kunde varit död"

Hej, idag har jag varit hos farmor. När vi skulle åka hem körde pappa fel, och vi kom på andra hållet hem. När vi kom till Vemmenhög såg vi blåljus från Önnarp, vi trodde att något hus hade bränt. Vi blev lite oroliga att det var vårt hus :S. Men när vi kom närmre såg vi att det hade hänt en krock på den vägen vi hade kommit på om vi kört rätt. När jag såg det blev det en sorts lättnat och glädje att vi inte åkte det hållet. Vi hade kanske varit med i krocken eller hade blivit försenade hem.

Men nu är jag hemma, oskadd och ganska frisk. Jag ska se Vänner nu, men jag kommer tillbaka senare och skriver om dagen hos farmor. Hej då // Ullis

Heej!! Idag ...

Heej!! Idag ha varit hos Erika, hon hade "kalas" igen. Med släkt och Jekka, Josse och mig. Vi åt kalkon/kyckling och pommes med sallad. Sen blev det tårta! God! Men lite för mycket grädde för mig. Vi spelade Guitar Hero 3, lekte tjuv och polis och vissa spelade fotboll (inte jag och josse). Jag och Josse fotade och hade kul istället.

7/2-09

HIHI!! :)


Tre Yatsy m.m.

Hej! Jag spelade nyss yatsy med Viola. Vi spelade två gånger. Första gången fick jag yatsy och vann. Andra gången fick jag yatsy tre gånger, men hade bara andvändning av en. Men jag vann!!!! Jag äger så på Yatsy! Hahaha...
Idag var jag i skolan. Vi hade idrott, vi hade Marie istället för Åse. Vi övade på trampett. Jag är jättedålig på det. Vi ska nog fortsätta med trampett ett tag, för att vi ska bli bra.. kanske. Men livet går väl inte ut på att kunna göra konster i luften?
Sista lektionen hade vi SO. Vi arbetar med världen. Sista stunden fortsatte jag med min bilden. Vi håller på med..........?........... Jag har glömt vad det heter, men jag ska beskriva. Igår tog Emilia en bild på var och en i klassen, vi stod med örat mot henne. Sen skrev hon ut alla bilderna i svart och vitt. Nu ska vi rita dem, med hjälp av ruter. Vi har rutat in fotat och pappret vi ska rita på.
Jag ska snart gå ner och göra något annat, vad vet jag inte. Hej då!

/Ullis

Från när jag var med Erika m.f. på disney on ice. Snövir och de sju dvårjarna på bild.

3/2

Hej! Idag vaknade jag 20 min innan jag skulle gå till bussen. Jag var så trött att jag bara ville ligga kvar i sängen, och sova. Jag skynda mig, och jag hann. Som tur var.

När jag kom på bussen satte sig Vendela (min granne) brevid Josse, så jag satte mig brevid Peow. En tjej som går i fyran och som jag lärde känna när jag gick i tvåan och hon i förskolan. Jag såg att hon tuggade på ett tuggummi så jag frågade om jag kunde få ett. Hon varnade mig om att det var jätteäckligt men jag ville ändå ha.
Och hon hade rätt det var jätte-super-äckligt!!! Det smakade banan, äpple, apelsin men ändå såå äckligt. Och efter en stund, när smaken hade tagit slut var den ännu äckligare.
Jga var hos Tandläkaren idag. Det gick bra. Inga hål och bra borstat. Varför kan dem inte vara ärliga, jag vet att jag har fula tänder, äter för mycket godis och borstar för slarvigt! Ser de inte de jag ser, att mina tänder går högre upp för varje dag?

Jag var i Trelleborg i dag och spelade gitarr. Bobbo följde med mig. Det gick helt okej, men det känns som gitarr kanske inte är för mig. Jag tror jag ska prova på något annat och se. Men det är ju ändå så kul, men om jag fortsätter så ska jag sikta på att bli jättebra. För jag orkar inte vara halvbra på allt.
Nu är jag hemma och ska snart se "Joey" och "Vänner"!
Hej då, ses!!  Kram/ Ullis

Bilden tagen den 3/11-08 i skövde.

2/2-09

Hej! Jag glömde berätta om att jag köpte "kaffe-ljus"  och "Ska vi pussas-tuggummin" iförrigår, i malmö.
Idag har jag varit i skolan. I torsdags var Jasmin sjuk så jag var tvungen att ta hennes plats, så idag tog hon min plats. Hon jobbade med NIcke och Amalia. Så jag trodde att jag inte skulle behöva jobba... men. Men vi tog mässling/röd hund/påssjukan-sprutan idag, och Jasmin och NIcke gick sammtidigt. Så jag och Erika var tvungna att ta deras platser. Usch, jajaj jag behövde i alla fall inte diska! Jippy! 

Tack Amalia för att du diskade!


Jag tog också sprutan. Ulrika (vår skol/sjuksköterska sa att den här sprutan inte skulle göra alls lika ont som den vi tog i fyran. Men hon hade fel! Den gjorde inte ONT, men den kändes mer än den förra. Den förra kändes bara som två stick, den här sved hela tiden.
Efter att jag kommit hem har jag hunnit titta på tv, fikat, spelat gitarr, kommit hem från bobbo, varit vid datorn och missat början av "Vänner".
Nu måste jag gå så jag inte missar mer, hoppas inte Viola ska se något annat bara!!!