Tyska-läxa, översätt!

6M Alexander mailt Markus an

Wie geht´s?

Hallo Markus!
Wie geht´s? Has machst du immer? Hir waren gestern im Zoo in Eskilstuna. Da gibt es weiβe Tiger. Die sind echt cool. Gibt es in Berlin auch einen Tiergarten?
Sonst gibt es hier nichts Neues. Lass mal wieder von die hören!
Liebe Grüβe auch an deine Familie!

Ciao Alexander


Vitt! 27/1-10

Hej!
Gissa vad som händer där ute??

3...
2...
1..

DET ÄR SNÖSTORM!
Blää!
Positivt: Troligtvis blir det ingen skola imorgon och... eehh, det var allt.
Negativt: Kallt, tråkigt, KALLT och det har varit snö på marken sen två veckor innan julafton.

Jag är trött på snön nu, jaja visst jag är glad att det blev någon snö i år. Att jag fick uppleva en riktig jul med massa snö... men det kan bli för mycket.

Och om det blir skola imorgon så finns det inget posetivt med snön. Och jag kom på något mer negativt med snön, snöbolls-krig. Jag hatar när 9:rna skjuter snöbollar på alla som går förbi, särskilt oskyldiga 7:or som jag.
---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

Jag fick mina omdömmen idag, de var på G-nivå och VG-nivå. Allt var bra utom en sak. Muntligt! Att jag är inte räcker upp handen, att jag inte delar med mig av mina åsikter, att jag inte är aktiv i diskussioner. Oh! Kom igen! På idrott, vad diskuterar man då??
Och nu hör jag bara mamma och pappa, från köket, prata om vad jag är.. dålig på. De kan aldrig se det posetiva. Det kvittar att det står "Riktigt bra bilder!" under bild. Bläsch!!

Hejdå och ha det bra!
//Ullis

ps. Nu kom mamma och sa: Men det var bra omdömmen.. ulrika. Det var bra omdömmen.
Bara för att hon vet att jag är sur.

13.19 Mån 11 Jan

Hej! Idag är min sista lediga dag. Därför tänkte pappa att vi skulle till Ystad, Klosterkyrkan. Men kyrkan var stängd på söndagar och måndagar. Så nu sitter jag vid min dator som vanligt.

Igår var jag också bara vid min dator, jag lade in lite bilder, tittade på film, åt popcorn medans jag såg film, chatta m.m. Jag såg Along came Polly. Men inte hela.
Nu håller jag på att lägga in bilder från den gamla datorn till den här (nya). Tar lite tid men som tur är kan jag göra andra saker medans jag gör det. Som att blogga.

Som jag skrev innan är det min sista lediga dag idag. Det ska både bli "kul" och tråkigt att börja skolan. Det är jättekul att träffa kompisar. Men att vara tvungen att lägga mig tidigt, vakna tidigt och ha massa läxor är sååå jobbigt. Jag vill inte något av det där!! Det skulle vara perfect om man kunde vakna 08.40. Kanske 09.00. Börja skolan lite innan 10.00. Och sen gå i skolan till...

... 14.00. Så kommer jag hem lite innan 15.00.

Men nää, jag måste vakna senast 07.30 och komma hem senast 16.30. Buuu!

Ha det så bra! //Ullis

7/1-10

Hej! Igår var jag i malmö med Paulina och hämtade/köpte min dator. Innan vi gjorde det köpte vi en väska till den.
Jag sitter nu vid min nya dator, med internet. Jag ääälskar den!!!

Igår varknade jag 07.15. Jag skulle följa med mamma och pappa till jobbet. Sen skulle de köra mig till Trelleborg så att jag där ifrån kunde åka till malmö och komma in 13.00. Men så blev det inte. Jag fäöljde med mamma och pappa till jobbet. Men sen ringde Paulina och sa att hon hade haft fel. Hon slutade inte skolan 12.00, hon började skolan 12.00. Och skulle inte sluta fören 15.00. Jag skulle allså till malmö kl 16.00. Jag: Okej då. Efter en stund ringer hon igen. "Jag kollade fel, jag slutar kl 16.00. Då ffår du komma in kl 17.00. Eller ska vi ta det imorgon?" "Neej! Jag kommer in 17.00." Men det tyckte inte mamma och pappa om för de skulle hämta mig från malmö sen. Så just när jag tänkte ställa in allt sa Paulina att Viola kunde möta mig kl 16.00 och sen kunde hon komma in 17.00 och då kunde vi köpa datorn. Jag: Okej. Men till slut blev det ändå Paulina som mötte mig 16.00. Eller rättare sagt, jag mötte henne ca 16.20. Hennes tåg var försenat. Vi åkte till treangelnoch köpte väska. Sen gick vi till "butiken" där vi skulle hämta/köpa datorn. Medans vi gjorde det beställde C sushi och hämtade. Viola mötte oss vid "butiken" och sen åkte vi hem med C. Vi (paulina, C, jag) åt sushi i Paus och C.s lägenhet. Jag var elak mot Viola och lät ointe henne få en enda bit sushi av mig. Men min ursäkt är sann: Jag hade bara ätit lite smörgås på morgonen och en liten färdigpaj (sån man värmer i mikro). Jag var JÄTTEHUNGRIG! Jag skulle inte låtit någon smaka. Ingen som jag var trygg med att vara ärlig mot, i alla fall.

Jag startade min dator och ställde in allt med hjälp av mina systrar. Och på kvällen hämtade mamma och pappa oss, vi körde hem Viola till Lund och sen körde vi hem. Ca 22.00 var jag hemma.

kram/ ullis