Knäppa kaniner!!!

http://makeagif.com/uploads/1233437917/animated.gif

Sista lördagen i Januari!

Hej, hej! Idag har jag åkt till malmö, till Paulina. Hon visade mig sin skola, och stadsbibloteket. Paulina hittade en bok till mig, den handlade om barbidocker. Historia om hur dockerna har förändrats genom tiderna. Den var jätterolig att läsa, men jag kollade mest på bilderna. Paulina läste en tidning som hette "MATCHO". Hon tyckte den var intressant, den handlade om skönhetsideal, retuscheringar och genusroller. Men jag lånade inte barbieboken, Paulina lånade en bok som heter "Bimbobakslaget". När vi skulle gå ut ur bibloteket såg jag den coolaste klockan jag någonsin sett. Den var digitalt upplyst på en vägg. Den var väldigt många meter i omkrets. Så snyggt! Om jag blir rik när jag är vuxen ska jag ha en sån, haha. Brevid bibloteket fanns det en jättefin lekplats. Den var skitcool. Så konstnärlig. Men jag glömde min kamera hemma så jag kunde inte fotografera den. Vi gick in och klättra och lekte lite, haha. Låter konstigt men vi var bara i klätterinstallationen. Det var för mycket ungar överallt för att vi skulle kunna leka.

Sen gick vi in till centrum. Vi gick lite i affärer. Inte alls lika mycket som vi brukar göra. Jag köpte polkagriskarameller, lakrisstänger och choklad, i en affär som jag aldrig besökt innan. Det kostar Paulina 30 kr att åka in till Centralen och sen tillbaka till Lindängen med mig, så jag erbjöd mig att betala henne. Men istället för att betala med pengar så fick hon en bakelse och Wasabiärter. Bakelsen köpte vi i ett jättecoolt conditori. De gjorde jättefina tårtor där. Jag köpte en marrängswisch. När vi kom ut hade jag köpt två biskvier som var till Paus och C och en marräng till mig. Så nu är jag inte skyldig Paus något.

Nu är jag i Paulinas och Christoffers lägenhet. Skönt!!! Det är så mysigt här. Innan ikväll köpte vi falaflar och åt. Sen drack vi kaffe och åt våra bakelser. Senare ska vi äta igen. Och se Madagaskar 1 och 2, JIPPY! Hej dåå ses snart hoppasd jag, haha!

Kram// Ullis!

ps. jag har en liten fobi för broar märkte jag i dag. Det känns som dem ska rasa när jag går på dem. Jag känner likadant för vissa sorters trappor. Läskigt....



I'm such a cool kid

http://makeagif.com/uploads/1233244482/animated.gif

Bara skola!

20:56   27/1-09

Hej! Nu måste jag skriva snabbt för jag ska äta. Klockan är nästan 21:00!!
Idag har jag varit i skolan. Igår på cafét fick vi inte sålt alls mycket. Därför sålde vi de bullar som blev över, idag. Men vi tog 3 kr istället för 5 kr. När jag skulle köpa var ostbullarna slut så jag köpte en yoggi och en varm choklad istället. Kostade 10 kr sammanlagt. Jag lånade ut 2 kr till Josse. Jag hade med mig 20 kr så det var lungt.
Jag hade tyska idag. Jag gjorde klart läxan och rättade det. Det var ett repitionhäfte (stavas det så?). Vi har ledigt på torsdag, så det blir ingen tyska förren nästa tisdag. Ganska skönt faktist!!!
Imorgon är det träslöjd, vi ska börja med våra fågelholkar. Maria och Jasmin ville göra fågelholkar, så nu måste alla göra det. Men jag är inte så ledsen för det, det kommer nog bli kul. Jag ska måla min skitsnyggt! Förra onsdan när vi hade träslöjd, gjorde vi göra tenn-vikingar. Min blev bäst (haha). Min hade ett helt svärd och en hel sköld. Sen målade vi dem, vår träslöjds-lärare tyckte dem blev snyggare då. Jag målade min lite bara. Rött och grönt använde jag.
Imorgon är det teater också. Första gången efter vinterlovet. Det kommer bli kul!
Men nu måste jag gå ner och äta, är jättehungrig! Hej då... ses snart!!!

 Kl. 21:11

Läxor!

19:38 27/1-09

Hej, hej, jag måste göra läxor nu. Vi har mattemål, eng-gloser, did you get it (eng), eng-text och svenska (göra klart några sidor i en bok) Jobba, jobba, jobba! Måste jobba! Så Hej då! Skriver mer sen!!!

Fredag.

Hej, hej!!! Jag är jättestressad för jag vill inte missa mer av "Let´s dance". Ojj, oj tiden går. Jag får bara skriva det nödvändigaste idag. Idag har jag gått iskolan, jag fick tillbaka min afem kr från pontus (han lånade för två dagar sen). Jag fikade på vårt café. Mums vad gott! Bullar varje skoldag, JIPPY!!! Jag köpte en bulle och te, hallonsmak. Men nu har jag tröttnat på hallonsmak, i början var det jättegott men nu ehhh, bläääää. Men vi tjänar jättebra!!! Jippy!!! Längtar tills vi ska åka till Hallamölla gård!

Jag hade idrott idag, vi hade vollyboll idag igen. Har ett blåmärke på min hand nu, haha. Men det är faktist jättekul med vollyboll fast att jag inte är så jättebra på det. Sen hade vi lunch, jag och Jasmin fick ris och vårrullar. Gott, gott!!!! Sen hade vi massa andra lektioner. Och sen var jag i bussen, jag var inställd på att komma hem och sen bli hämtad av Erika, för vi skulle till en is show. Erika hade vunnit 14 biljetter. Men efter en liten tid hemma ringde telefonen och det var Petra (Erikas mamma). Hon berätta att det stod på biljetterna att det var på söndag. Allså inte idag. Jag ska okej och att det gick för mig på söndag. Så nu är planen att jag ska bli hämtad av Erika ungefär fyra, halv fyra. På söndag.

Imorgon ska jag (vår familj) till Håkan och Gun. Min farbror, hans fästmö, mina kusiner och hennes barn. Ellinor min kusin fyller år.

Senare ikväll ska jag bada. Tur att det är fredag, för annars hade jag inte nunnit.  Hej då ses snart!!!

Mitt pepparkakshus som jag fått av Paulina!


ps, det blev lite mer än bara det nödvändigaste.

- statistik!

Kollade min statistik på bloggen nyss. =( Jag har nog den sämsta bloggen i världshistorien. Ingen utom Paulina och en till läser den. Och den andra vet jag inte vem det är. Jag måste börja skriva om något kul, och varje dag. Hur ska jag hinna? Jag måste börja med ett ämne. Men det ända jobbiga är att om jag skriver exakt vad jag tycker och tänker, och nån i min klass läser det kommer de hata mig. Och det vill jag inte, men sammtidigt vill jag kunna skriva vad jag vill och inte bry mig om vad andra tycker. Hur ska jag göra? :(

//Ullis

Dagen idag!

Hejsan, hejsan!!! Jag tänkte skriva igår men sidan funkade inte :(. Jajja....

Idag var jag i skolan som nästan vanligt. (Ibland är jag sjuk) På lunchrasten spelade vi pollan (ett fotbolls-spel) Jag var i mål, och sköt ut bollen. Louise sköt in den igen, för att hon ville att jag skulle skjuta om. Hon sparkade hårt med en nypumpan boll och jag fick den i huvudet. Ajjjjjjjjj!!! Det gjorde ont!  Fick nog en liten hjärnskakning :(. Men jag mår helt okej nu.

När jag kom hem var inte Bobbo hemma så jag var ensam hemma...  jag tittade mest på tv. När jag skulle gå hem kom Bobbo. Vi sa hej och hej då. Nu är jag hemma och ska snart gå ner för att se på tv. "Joey" och "Vänner"... JIPPY!!!! "Joey" är helt okej, inte så bra. Men kul för "Joey" är med. Allså skådespelaren som spelar honom. Och "Vänner" är bäst! Underbart, haha!

Men ska nog sluta nu, allså skriva... sååå....... Hej dåååå!!!!

Ljus på varandan, fotade och sim salla bim!

Idag... Varför trött?

Idag har jag varit med mamma och pappa på jobbet, det var ganska kul för det var gudtjänst och sen dop. Jag tände ljus och sånt. Jag följde med idag för att gå på dopet. För första gången när de kom var jag med och då hörde jag att de hade massor med önskemål. Så nu idag fick jag se hur det blev.  Massoor med sånger... tre solo, tre psalmer, dikt, massor med barn som skulle hjälpa till. Stort som ett bröllop men ett dop, fint.

Nu är jag hemma igen. Jag sitter vid datorn och tänker på att jag ska gå till bobbo. Jag måste gå nu så..


... Hej dåå! Vi ses nog snart.

Igår....

Hejsan, igår natt kunde jag inte sova. Det kliade i benen, så jag började cykla. Efter flera min av cyklande, fattade jag att det inte skulle funka. (har jag stavat cyklande och cykla fel?) Tillslut frågade Bobbo om jag skulle läsa något? Jag tog fram min mobil, använde en som en ficklampa och började läsa högt ur en godnatt-sagorbok. Men till sist somnade jag. Men nu är klockan 22.02 och jag måste gå till Bobbo, skola imorgon! Hej då, god natt!!!!!

Min gitarr, tränade lite ikväll. Fast jag fattade inget haha!

Blondiner?

Jag läste nyss mitt första inlägg, där har jag skrivit att jag hatar blondiner... haha det gör jag inte. Jag visste nog inte hur jag skulle uttrycka mig då. För jag har inget imot blondiner jag vill bara inte själv vara blondin. Haha, tänk att jag skrev: Jag hatar blondiner! Haha....


//Ullis

Fint!!!




ps. jag kanske själv blir blond?... :P

Dagen idag...

Hej, hej! Jag mår konstigt, jag är förkyld så därför är jag hes och snuvig (inget konstigt) men jag svettas fast att jag fryser. Det är konstigt!!! Klockan tre idag körde jag och Bobbo hem till Margareta och Jan. Jag fick se Margaretas tomtelandskap för första gången, det var jättefint! Det är ett stort fönter som hon har allt på. Bomull som snö och massor med tomtar och annat, ett pepparkakshus!       (Shit! Jag märkte nyss att jag bara svättas från den ena armhålan just nu... konstigt!!!!!)   
Jaja, tillbaka till Margareta och Jan, vi fick kaffe och kakor... det var så gott! Fyra olika sorters hembakade kakor. Gott, gott!

Sen när vi kom hem igen efter mer än två timmar så ringde mamma och pappa och ville ha kaffe. Usch vad jobbigt för Bobbo!!! Jaja, jag fick lite te. Sen när jag ville hem skulle inte mamma hem, hon ville stanna lite längre. Hon blev sur och sa att jag och Viola alltid skulle vara så sura på henne. Och att jag skulle lära/kunna gå själv. Jag har gått själv jättemånga gånger när det varit nära -10 grader och när det blåst så mycket så man nästan blåser bort.

Nu kom mamma, och jag har varit hemma kanske länge. Usch vad jag fryser och svettas. Jag ska nog ta tempen. Hittar inte den, Viola har den hela tiden så hon vet nog var den är. Men hon kom nyss hem är utomhus nu. Så ska fråga henne sen. Bläääääää, mår konstigt!!!!!

Jag har inte tagit några roliga bilder idag, för det har inte hänt så mycket. Jag längtar bara efter sushi! SUSHI NU!!!!!! Men det går inte. Jobbigt! Jag har inte så mycket mer att skriva, inget roligt i alla fall. Jag visar några andra bilder istället:

Söta lilla (stora) Nalah. Bobbo gillade denna bilden, =D.


Det ska komma....

Paus jag kommer skriva nångång om vad jag vill uppnå, uppleva och göra under det nya året men nu måste jag ner, för jag har varit inne på datorn alldeles för länge......



.....Hej dåå// Ullis

Tog själv, idag.  Kallar den: Trädet+Himlen=Sant <3
Vad tycker ni??


Dagen idag!

Idag har jag inte gjort så mycket mer än varit sjuk, jag skulle egentligen med mamma på jobbet men jagårkade inte. Det kändes som jag inte hade sovit med ändå sovit. Jättekonstigt! Jag hade allså inte sovit bra. Jag vaknade först klockan åtta och sa till Bobbo att jag inte kunde följa med mamma. Sen sov jag till nio, gick upp,kände mig mycket piggare av att sovit en extra timme, ringde hem, pappa svarade, jag berättade att jag var för sjuk men att jag kunde följa med imorgon. Pappa sa okej och så var de klart. Men jag och mamma hade inte bestämt att jag skulle följa med, hon hade frågat, jag hade svarat: Kanske, ring och fråga imorgon hur jag mår! Så jag ändrade inga planer precis. Såå nu får vi bara se om jag orkar imorgon!? Haha.... lovar Paus jag ska sluta skratta konstigt efter varje mening!!!!

Kram, kram// Ullis

Tog själv, idag.


Berättar om igår....

Vaknade klockan elva för att göra mig klar att åka till malmö kl. 13:25, och se en bio med mamma och Viola. Jag var klar (trodde jag) när pappa hämtade mig hos bobbo vi körde hem för att hämta mamma och Viola. De hoppade in i bilden och efter att vi hade åkt en bit frågade mamma: Har du med kvittot? Jag: Vilket kvitto? Jag hade glömt fondue-kvittot. Vi fick vända tillbaka och jag sprang in och hämtade det. Lungt!

Vi kom till skurup i tid fast mitt misstag, vi tryckte biljett medans Viola filmade till ett skolarbete, när vi var klara kollade jag in i kameran och visade tumme upp, hon blev jätte arg och sa att jag hade förstört hela hennes arbete.... förlåt, men jag visste inte att det var så viktigt. Hon var arg på mig i nån min och sen var hon snäll igen, hatar när du byter humör söm du byter kläder. Jag blir förvirrad!

På tåget skulle Viola filma när jag kollade ut genom fönstret...... .

När vi kom till malmö gick Viola in på kundtjänst nånting, nånting för att fixa en sak med sitt buss/tåg kort. Jag och mamma gick till Lager House (jag köpte fonduen där) för att byta fonduen. Men de hade stänt! :( Lite synd, tur att det äör öppet köp på varan i 14 veckor.

Vi mötte Viola igen och vi gick för att hämta de reserverade biljetterna. När vi var klara med biljetterna var det ändå 45 min tills filmen började, så Viola ville gå en promenad. VI gick i en cirkel, när vi nästan var tillbaka till bion gick vi förbi ett bageri, de var jätteroliga/coola tårter i sktltfönstret. Jag kunde inte låta bli att fota. Jag visar dem senare.

Vi övertalade mamma att få köpa popcorn (hon hatar när det knappras popcorn under bio). Jag och Viola delade på en mellan. Gott, gott men gottet fortsatte inte länge. Under filmen blev mamma för trött på vårt knapprande så hon tog popcornen ifrån oss, haha!! Men det var ändå tur för då hade vi dem att äta under hemresan. Filmen var jättebra!!!
Ojj, jag har inte berättat vilken film vi såg, vi såg Maria Hanssons eviga ögonblick.

Här är min favorittårta av de tre tårterna i fönstret:

 
Här är tårtan som som mamma nog både gillade bäst och passar henne bäst:


ps, Hon älskar den sortens godis som är på just den tårtan.


Hemma igen!

Nu är jag hemma igen från malmö, jag har hunnit titta på tv, äta middag, försökt prova min nya choklad fondue men den sprack (blev för varm) nu vill jag bara att Paus ska logga in på msn så jag kan berätta :(. Jag har blivit förkyld mår jättedåligt känns som jag har förkyldning+matförgiftning eller nått jag kräks inte men känns konstigt. Har ont i halsen också. Jaja nu måste jag sluta klaga...... Jo jag kan ju berätta att jag så en film på tv.n innan det var "Nu är det jul igen 2" haha den är kul!

Snart ska jag gå till bobbo, hoppas att mamma eller pappa kan följa med... jag är ju lite mörkrädd. Fast jag kan gå själv det har jag gjort många gånger det är bara det att jag inte gillar att gå själv när det är så mörkt och kallt. Längtar efter Paus och hennes mysiga lägenhet!!!!!

Igår sminkade Paus först mig till en fjortis (ungefär) sen blev det bättre efter lite till. Vi tog lite bilder och så. Jag skrämde henne genom att puta med munnen som en äkta fjortis haha hon hatade mig då... hon sa det faktist: Jag hatar dig, ullis när du gör så där!!! Jag fick lova att aldrig bara bry mig om mitt utseende och inte puta med munnen på varje bild.... haha.
Paulina fixade så jag fick några bilder in på mitt minneskort som hon hade tagit med sin kamera.... visste inte att det var så lätt haha (lite korkad är jag)

Jag ska nog logga ut snart som sagt....... är inne på msn nu och chattar med nån som heter Emma, en i Jekkas klass. Verkar jättetrevlig!!! Nu när jag ändå pratar om msn så kan jag ju berätta om ett liten samtal med min bästis Jessica. 

Jag chattade med Jekka när jag var i lägenheten så frågade jag henne: Vad tycker du om min bild? Hon svarade att den såg konstig ut! (det var min favoritbild på mig själv haha) Sen bytade jag och frågade: Denna då? Hon svarade att den också konstig ut, att det såg ut som jag hade något på min mage( jag hade ett mönster på min tröja)....... Jag bytade igen bara för att få veta vad som var fint för henne. Jag väntade om hon skulle säga nåt om den nya bilden , men hon sa inget så jag frågade: Vad tycker du om den här bilden då? Hon svarade att den var rolig. Jag frågade om den var fin (för min syster hade tagit den). Hon svarade: Neehh, den är helt okej. Hur ser en fin bild ut på mig, tycker du att alla är fula eller???




Men nu ska jag logga ut från datorn och gå till bobbo... Hej dåå!     Ses// Ullis
Paus har sminkat mig, jag håller uppe håret...
En av bilderna som Paulina tog, det blev inte så många bra men det pågrund av mig. :(

Dag med Paus

Heej!!! Nu sitter jag framför tv och datorn igen. Jag ser en film som handlar om två systrar som flyttar med sin mamma till mammans nya kille, mamman och mannen ska gifta sig men då upptäcker mamman att hon har cancer. Det verkar bra! Paus är i köket och gör te och en knäckemacka till mig. Älskar Paulina!!!!!!!
 Nu ska jag äta med Paus, Hej då!

Malmödag med Paus

Hejsan!! Idag vaknade jag av ett knackande ljud, jag blev rädd först men sen fick jag reda på att det var mamma som hade cycklat till bobbo. Mamma läste tidningen och jag kollade på tv. Sen gjorde vi frukost/lunch klockan elva ungefär. Vi gjorde cournbitar, purjolök, råraker med stekt ägg. Det var jättegott! Sen gjorde jag mig klar för att åka till malmö, där träffade jag Paus och v i gick i affärer. Jag köpte: Tre målardukar, en keps, fyra t-shirts, choklad-fondue, en bh och............godis! Det var jätte kul att träffa Paus!!!
Nu sitter jag i Paus och C soffa vid Paus bärbara dator. Och ser på "Zoolander" på tv 400. Haha de har nyss försökt öppna datorn genom att vara apor.
Jag ska sova över här hoss Paus och C, det ska bli kul, vi ska spela flush, titta på film, sminka oss :P och dricka te haha. Jag är väldigt nöjd med mina köp!!

Men nu ska jag nog gå till Paus såå.......

.......Hej dåå!!!!!                                                                                      // Kram, kram Ullis


Jag åt pizza och Paulina åt Pastasallad med kyckling.

Löjliga systrar

Jag och Paus löjlar oss med godismunnar..Haha!