Hallamölla: Bilder!


Vanessa klättrar på klätterväggen,
högst upp fanns en klocka som
man skulle ringa i.


Jag hivar mig ner efter att inte kommit
alls högt upp. Jag skäms över mig själv...


Jag, när jag åker linbana. Superwoman!


Innan superwoman, peastecken!


Verkeån. Med vattenfall.


Stjerni, det här är den underbara
hästen jag red på.


Erika kastar yxa.


Vanessa kastar yxa.


Tora kastar yxa.


Erika skjuter med slangbella.


Louise och Tora.


Tora sätter i ett nytt skott till Vanessa.


Emilia skjuter.


Emilia får ett nytt skott av Tora.


Tora skjuter.


Vanessa håller på att ta in pilen i blåsröret.


Tora m.f. sitter vid grillen och ska med
tankeöverföring göra grillen varm.


Vi spelar chokladspelet.


Luddes tur att äta.


Annika (förälder) skulle pussa Ludde,
Jalle och Daniel i nacken. Nu håller hon i Jalle.


Luddes tur.

'
Hon kämpade länge med Daniel
men han klarade sig.


Alla skattar åt Annika och killarna.


Hallamöllakvarn.


Lite jordgubbar och myntasocker
tillsammans på en tallrik, mums!!

Hallamölla!

Hej, idag kom jag hem från Hallamölla. Jag har varit där onsdag, torsdag och lite idag (fredag). Jag var där med min klass på klassresa.

Onsdag: Vi kom till Hallamölla ca halv elva, vi fick reda på var vi skulle sova. Jag sov med Josse och Erika. Vi fick det coolaste rummet (enligt vissa). Det fanns en vanligt säng, en säng som satt fast i väggen, högt uppe och en under den. Josse ville ha den under "väggsängen" och Erika ville ha "väggsängen" efter att ha diskuterat (bråkat) om vem som skulle ha vilken säng kom någon annan på att vi kunde dra lott. Medans Josse blandade sa jag till Erika att vi kunde ta i hand på att ingen skulle bli sur om den fick den vanliga sängen. Vi tog i hand och Josse drog en lapp, JAG FICK "VÄGGSÄNGEN"!!!
Klockan två började vi med aktiviteter, klättervägg och linbana. Klätterväggen  trodde jag att jag skulle vara jätte bra på men jag var så kass man kan bli (om man vågar sig upp). Mina fingrar domnade efter en liten stund så jag hann inte alls högt upp.
Sen var det linbanadags, när jag gick upp för den höga kullen så var jag inte så rädd men när allt var på mig och jag skulle springa/hoppa ut i luften tänkte jag: Om jag dör, dör jag... så skit samma!
Jag sprang, hoppade och......... wow, det var underbart. Jag gjorde peastecken och sen flög jag som "superwoman", för att få roliga bilder.
Andra gången jag åkte, åkte jag bara. Löjlade inte mig eller nåt, ångrar lite det för dte var tråkigt att bara åka där utan att röra sig. Men det var ändå en underbar upplevelse som jag aldrig kommer glömma.
Vi hade fritt resten av dagen.

Torsdag: Vi skulle var klara 08.10 och äta 08.30. Jag vaknade 07.50 utan väckare. Vi åt frukost och kl 10.00 var det dags för ridning på Islandshästar. Första gruppen var med de som hade ridit innan och andra gruppen med ovana ryttare. Jag var med i den första gruppen. Vi fick reda på hur vi skulle sitta på Islandshästarna mm. Sen fick vi våra hästar. Jag fick Stjerni (Stjärna). Han hade blivit utmärkt till årets häst många år i rad på Hallamölla. Han var jättesnäll, det ända men:et var att han gillade lösa tyglar och gillade att äta. Vi var ute och red i två timmar. Vi red över i vatten och galopperade lite. Vi fick välja om vi ville galoppera eller inte. Vi töltade mycket. Det var jättekul att rida igen. Medans vi hade varit borta var andra gruppen på skyttekamp. Klockan två var det andra gruppens tur att rida. Moa fick rida Stjerni. Jag fotade inne i "stallet" när de satt på sina hästar. Efter en stund red de iväg. Medans de var borta gjorde vi mat och diskade när de kom tillbaka skulle vi iväg på skyttekamp. Det fanns yxkastning, slangbella, blåsrör och luftgevär. Jag fick inga poäng. Men att skjuta med luftgeväret var jättekul! Jag funderar på om jag ska börja på skytte.
Vi hade fritt, åt och hade fritt. Klockan åtta samlades vi och lekte en lek. En gick till så här: Det fanns två bord, på varje bord fanns ett par glasögon, en keps, två rena strumpor, en tallrik med choklad, gaffel, kniv och en tärning. Man satt vid något av borden. Alla skulle skicka runt tärningen och kasta, om man fick en sexa skulle man ta på sig kepsen, glasögonen och strumporna (på händerna). Och försöka äta chokladen med besticken. Samtidigt skulle tärningen fortsätta runt. Om någon annan fick en sexa var det den som skulle ha på sig sakerna och äta choklad. Det bordet som hade ätit upp chokladen först vann.
Jag fick aldrig äta choklad under lekens gång fast att jag fick en sexa ofta. Och det andra bordet vann.

Fredag: Vi åt 08.30. 10.30 gick vi till Hallamöllakvarn. Och blev guidade där. Efter det åkte vi hem. Jag åkte i Emilias bil med Tora (lärare), Erika och Josse. Vi stannade på vägen och köpte jordgubbar. Jag köpte en liter jordgubbar och en burk myntasocker. Jättegott!!!!
Jag kom hem ca 13.30 tror jag.

ps. Bilder kommer i nästa inlägg.

21/5-09

Hej, idag har jag varit med mamma och pappa på jobbet, det var först en gudstjänst i Vemmerlöv och sen ett dop i Hammarlöv. Det var kul. Jag kollade på loppis-saker i Vemmerlöv och hittade ett par fina lampor jag skulle vilja ha. Jag behöver nya lampor till "mitt" rum. Hoppas bara att jag kan komma till loppisen och köpa dem. Och om så kanske jag får vänta länge. För jag vet inte när de ska ha loppisen. Jag tror det är byalaget som ska ha loppisen. Och det är personer i byn som har skänkt saker.

När jag kom hem tänkte jag se på tv men det gick inte för Helen, Violas kompis var här och de satt på verandan och såg på film på Violas dator. Så jag gick upp till datorn istället. Klockan sju ska jag se Vänner men just nu vill jag cyckla.

Jag läste väldigt mycket idag. Och nu har jag läst klart min bok. God Natt Mister Tom. Den är en av de bästa böcker jag har läst. Den är jätte super duper braaaaa!!!!! Jag skulle kunna läsa den om och om igen men jag borde nog vänta några vekor, månader eller år, haha.

Nu ska jag nog cyckla lite, men jag vet inte var. Får se hur det blir.
Hej då ses kram

Kameran lagad och äntligen....

kan jag fota. JIPPY!!! För några månader sedan lämnade jag in min kamera för undersökning för objektivet funkade inte. Och för en vecka sedan hämtade vi den undersökt och lagad.
När vi lämnade den trodde vi att det var sand i den och att jag skulle få betala för undersökningen, men så var inte fallet. Garantin tog allt och nu är den fixad, såååå underbart!!!                Hahahaha..

I helgen var det planerat att jag skulle till Bornholm på lördagen och Tosselilla på söndagen. Men Tosselilla blir inte av för Jekka (bästis) som jag skulle dit med ska till Polen med sin mamma, ska åka imorgon. Jag längtade så mycket till Tosselilla, mest för att bada. Det är så kul att vara där.

Jag hoppas att jag kan komma till malmö snart eller att min syster Paus kan komma hir för jag saknar henne och hon är min frisör när det gäller färgning. Jag tänkte färga mitt hår RÖTT eller mörk brunt. Verkligen mörkt då, inte svart men ändå väldigt mörkt.

Usch, jag känner mig som en bimbo som bara skriver om sin kamera, kompisar och att färga håret. Och så gör jag mellanrum hela tiden för att det ska vara så och texten ser längre ut då, men min lärare har sagt att jag måste göra mellanrum (heter det så?). Arropå min lärare hade jag utvecklingsamtal igår. Allt var bra. Om vi ska prata mvg och sånt så hade jag ett g, ett mvg och alla andra ämnen på vg. Det kallas inte mvg, vg, g och ig på mellanstadiet. Det kallas nått målen=g har inte nått målen=ig och så vidare.

Men nu ska jag se vänner, hej då ses kram